1947 (Innbundet)

da vår verden ble til

Forfatter:

Alexander Leborg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 250
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
Originaltittel: 1947
Oversatt av: Leborg, Alexander
ISBN/EAN: 9788243010031
Kategori: Historie
Omtale 1947
Når begynner vår tid?

1947 er året da alt er i endring. Den 10. februar undertegnes fredsavtalen i Paris. Den andre verdenskrig er dermed offisielt slutt. Samtidig arbeider Europas fascister og nazister med å samle seg igjen etter det store nederlaget.
Samme år presenterer Christian Dior sin første kolleksjon, The New Look.
En komite har fire måneder på seg til å løse Palestinaproblemet.

I Kairo formulerer Hassan Al-Banna de idealer som fortsatt gjelder for jihadister - islam som et alternativ til demokrati.

Simone de Beauvoir møter sin store kjærlighet i Chicago, og begynner å skrive på sitt livsverk.

Eleanor Roosevelt leder arbeidet med å formulere FNs menneskerettigheter, men begrepet folkemord er ennå ikke anerkjent.

Av disse tilsynelatende enkeltstående hendelsene skriver Elisabeth Åsbrink historien om hvordan verden i 1947 begynner å ta form, på godt og vondt. Ideer om demokrati og medbestemmelse fødes og dør i samme stund, den gamle tidsorden forsvinner og en ny tar form - vår tid.


Elisabeth Åsbrink (f. 1965) er journalist og forfatter. I 2011 mottok hun den svenske Augustprisen for boka Og fremdeles står trærne i Wienerwald.

Skrevet om Og fremdeles står trærne i Wienerwald:
.Denne boken er et dokumentarisk mesterverk. Lavmælt og lyrisk. Hjerteskjærende og opprørende. Og sann." Tom Egeland, VG, terningkast 6

Til toppen

Andre utgaver

1947
Bokmål Heftet 2017