Å gå seg vill (Heftet)

en felthåndbok

Forfatter:

Pål H. Aasen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 173
Forlag: Pelikanen
Språk: Bokmål
Originaltittel: A field guide to getting lost
Oversatt av: Aasen, Pål H.
ISBN/EAN: 9788283830170
Kategori: Kunst og kultur
Omtale Å gå seg vill
Den amerikanske forfatteren Rebecca Solnit er en av våre absolutt skarpeste nålevende essayister. Hun er en like stor fornøyelse å lese uansett tema, men i hennes ofte like politiske som litterære krøniker har hun en forkjærlighet for rommet og landskapet som omdreiningspunkt.

I Å gå seg vill - en felthåndbok er det nettopp landskapet hun tar utgangspunkt i. Behovet for og lykken ved å miste orienteringsevnen i landskapet danner en metafor for nødvendigheten av å trø utenfor de oppmerkede stiene, de vante strukturene og den tvingende vanens overmakt,, et poeng som harmonerer godt med Solnits ofte radikale analyser av det moderne vestlige samfunnet.

"Solnits nærvær, åpenhet og forståelse er vidunderlig, hun er som en generøs venn, bare mye smartere enn du selv. Dette er fantastisk lesing."
Jenny Maria Nilsson, Helsingborgs Dagblad

"Å gå seg vill er ikke en bok som coacher en inn på den rette veien eller viser hvordan man finner hjem. Tvert i mot er den en stimulerende og merkelig oppløftende forsvarstale for terra incognita, det vi overser, ikke vet, det uopplyste og tapte i historien."
Pia Bergström, Aftonbladet

Til toppen