Abdias (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 1981
Antall sider: 103
Forlag: Solum
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788256002115
Kategori: Romaner
Omtale Abdias
Med utgivelsen av Abdías ønsker vi å introdusere for den norske leser en av de viktigste forfatterne i det tyske språket, men til nå praktisk talt ukjent blant oss. Verket vi presenterer er en kortroman, en sjanger der den østerrikske forfatteren skilte seg ut.

Boken forteller oss, med karakteren og formen til profetiske bibelske fortellinger, ulykkene til den jødiske Obadiah. Utrolige hopp i historiens tid genererer den lapidære og lakoniske naturen til denne fortellingen rundt en karakter som utvetydig gjengir den bibelske figuren Job.

Til tross for dette er Obadiah ingen moderne Job. Han er en person som lider, som holder ut og holder ut, og ikke fordi han er en synder, men nettopp det motsatte, fordi han er en from og ærlig mann. Denne nouvellen har blitt ansett som en av de vakreste i tyskspråklig litteratur, og Thomas Mann gikk så langt som å si at forfatteren var "en av de mest unike, mest gåtefulle, mest diskret vågale, mest nysgjerrige og mest forførende historiefortellere i verden litteratur."

Til toppen

Flere bøker av Adalbert Stifter: