Akevitt året rundt (Innbundet)

smaksguide, historie, drinker, mat

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 314
Forlag: Vega forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282116138
Omtale Akevitt året rundt
Espen Smith er en av landets ledende eksperter på brennevin, med en spesiell forkjærlighet for akevitt. Han er opptatt av at Norges nasjonalbrennevin er et utmerket helårsdrikke som ikke trenger å gjemmes bort så fort julen er over. Akevitten er nemlig et variert og komplekst brennevin, egnet til ulike typer mat, som smakstilsetning og avec.

I denne praktiske guiden vektlegger forfatteren nettopp akevittens allsidighet, ikke minst som innslag i matretter og drinker. I samarbeid med et knippe etablerte restauranter og barkeepere fra ulike deler av landet presenterer han inspirerende oppskrifter og nye bruksområder som lar de gylne dråpene komme til sin rett.

I tillegg gir boken en nær fullstendig og oppdatert oversikt over alle akevitter som er tilgjengelig på det norske markedet, komplett med smaksvurderinger, poengscore, matanbefalinger, historikk og kuriosa. Akevittmarkedet er i bevegelse, og store som små produsenter lanserer stadig nye varianter, gjerne modnet på utradisjonelle eikefat og med bruk av spennende krydder. Leseren får også en innføring i hvordan man blir en akevittsmaker, hvordan man kan smaksette sitt eget brennevin samt råd om valg av glass, lagring og servering.

Boken er en utvidet og oppdatert utgave av Akevitt: en guide fra Aalborg til Ægir fra 2015.

Til toppen

Flere bøker av Espen Smith: