Aktiv i eget liv (Heftet)

muligheter på ulike livsarenaer for mennesker med utviklingshemming

Serie: Aktivitet, deltakelse og likeverdige muligheter 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 115
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788245017649
Kategori: Sosialt arbeid
Omtale Aktiv i eget liv
Mennesker med utviklingshemming utgjør en gruppe som trenger andres oppmerksomhet og innsats for å oppleve selvbestemmelse i sin deltakelse på de ulike livsarenaene. Aktiv i eget liv handler om hvordan personer rundt mennesker med utviklingshemming i ulike aldre bedre kan tilrettelegge for aktivitet og deltakelse med utgangspunkt i den enkeltes valg, så langt det er mulig. Forfatteren viser hvordan dette kan planlegges og følges opp i praksis, med utgangspunkt i temaene familie og oppvekst, eget hjem, fritid, kultur og ferie samt arbeid.
Boken bygger på forsknings- og erfaringsbasert kunnskap, og tilbyr konkrete verktøy. Den er relevant både for studenter i ulike helse- og sosial- og kulturfagligefaglige utdanninger, for profesjonelle hjelpere samt for familiemedlemmer, venner, kollegaer og frivillige.
Anders Midtsundstad er ansatt som seniorrådgiver ved Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser (Aktiv Ung). Han leder knutepunktet Fritid for alle i et nært samarbeid med Helsedirektoratet. Midtsundstad har lang erfaring med arbeid overfor personer med utviklingshemming i Kristiansand kommune og som universitetslektor ved vernepleierutdanningen ved Universitetet i Agder.

Til toppen

Flere bøker av Anders Midtsundstad:

Bøker i serien