All kjærlighets begynnelse (Innbundet)

roman

Forfatter:

Sverre Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 174
Forlag: Pelikanen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Aller Liebe Anfang
Oversatt av: Dahl, Sverre
ISBN/EAN: 9788293237341
Kategori: Romaner
Omtale All kjærlighets begynnelse
Judith Hermann har med "All kjærlighets begynnelse" skrevet en roman om kjærlighetens krav og grunnvilkår. Om livets utsatthet og ensomheten både i og utenfor andres selskap. Og ikke minst om hvordan et behov om nærhet kan anta skremmende former.

Stella og Jason, et ekteskap, en datter, et enkelt og fint hus i utkanten av byen, en liten hage, et rolig og hverdagslig liv, mest uten Jason som jobber mye. Men en dag står det en mann foran dette huset, en fremmed Stella aldri har sett før. Han sier han gjerne vil snakke med henne. Stella avslår, men han kommer igjen neste dag, og dagen etter. Han vil ikke la henne i fred, og sakte men sikkert eskalerer dette til et terroriserende mareritt som tar over Stellas liv.

I et glassklart, brutalt enkelt språk og nærmest irriterende vakre bilder, skildrer Judith Hermann frykten i kjærligheten og det plutselige sammenbruddet i et liv der tryggheten forsvinner.

Boken er oversatt av Sverre Dahl

Judith Hermann regnes som en av Tysklands beste og mest stilsikre forfattere. Hun ble født i Berlin i 1970, der hun fremdeles bor og skriver. Hermann har tidligere gitt ut tre novellesamlinger, deriblant Alice (Pelikanen 2013) som ble nominert til Independent Foreign Fiction Prize. All kjærlighets begynnelse marker hennes debut som romanforfatter.

Til toppen

Andre utgaver

All kjærlighets begynnelse
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Judith Hermann: