Alt vi holdt hemmelig (Innbundet)

Forfatter:

Einar Blomgren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 373
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: The secrets we kept
Oversatt av: Blomgren, Einar
ISBN/EAN: 9788205533639
Kategori: Romaner
Omtale Alt vi holdt hemmelig
En gripende spenningsroman som kombinerer en legendarisk kjærlighetshistorie med en storpolitisk spenningsfortelling. Det handler om kjærlighet, plikt og selvoppofrelse, inspirert av den sanne historien om CIA-plottet som skulle påvirke sovjetborgernes hjerter og hjerner, ikke med propaganda, men med nittenhundretallets største kjærlighetsroman: Dr Zhivago.

I Sovjetunionen har Boris Pasternak arbeidet med sitt storverk i over tyve år, men motarbeides av mektige krefter. Hans nære medarbeider og elskerinne, poeten Olga Ivinskaya, blir sendt til Gulag. Manuskriptet smugles ut av landet og blir utgitt på forskjellige språk, men da Pasternak i 1958 får tildelt Nobelprisen i litteratur for verket, får han ikke lov av sovjetmyndighetene til å ta imot den.
Vi er på høyden av den kalde krigen, og i USA blir to kvinnelige CIA-agenter gitt sitt livs oppdrag: å smugle romanen Dr. Zhivago inn i Sovjetunionen - på russisk. Den glamorøse og sofistikerte Sally Forrester er en erfaren spion som bruker sin sjarm til å lokke hemmeligheter fra mektige menn. Irina er nybegynner, men under Sallys veiledning lærer hun raskt spionhåndverket.
Alt vi holdt hemmelig er fortalt med emosjonell intensitet og fengslende historisk detalj. Og i sentrum for denne uforglemmelige debuten står den usvikelige troen på at et kunstverk kan forandre verden.

Til toppen

Andre utgaver

The secrets we kept
Engelsk Heftet 2020
The secrets we kept
Engelsk Heftet 2019
Alt vi holdt hemmelig
Bokmål Ebok 2020