Analfabeten som kunne regne (Innbundet)

Forfatter:

Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 459
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
Originaltittel: Analfabeten som kunde räkna
Oversatt av: Bjørnson, Elisabeth
ISBN/EAN: 9788241909948
Kategori: Romaner
Omtale Analfabeten som kunne regne
Hun begynte å jobbe som femåring, ble foreldreløs som tiåring, og overkjørt da hun var femten. Ikke noe tydet på at hun skulle gjøre noe annet enn å leve en stund i skuret i Sør-Afrikas største slum og så dø, uten å være savnet av noen. Om hun ikke hadde vært den hun var, men det var hun jo. Nombeko Mayeki var analfabeten som kunne regne. En kombinasjon av skjebne og talent fører henne bort fra Soweto - til internasjonal storpolitikk, til den andre siden av jordkloden, til to identisk like, men svært ulike brødre. I løpet av reisen hisser hun på seg verdens mest fryktede sikkerhetstjeneste før hun en dag finner seg selv innestengt i lasterommet til en potetbil. I Analfabeten som kunne regne tar Jonas Jonasson et oppgjør med fundamentalismen i alle dens avskygninger, men også med vrangforestillingen om ulike folks ulike verdi. Han gjør det med humor og varme. Og han slår en gang for alle hull på myten om at konger ikke skjærer halsen over på høns. Analfabeten som kunne regne er Jonas Jonassons andre roman, etter den internasjonale suksessen Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant. Han er journalisten og gründeren som etter 20 år i avis-, tv- og kommunikasjonsbransjen solgte alt han eide og ble forfatter. Oversatt av Elisabeth Bjørnson Sagt om boken: «Jonas Jonasson setter nok en gang folks lattermuskler i fare for å låse seg i evig krampe. Mannen bak Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant har produsert en ny latterbombe. (...) Han sparer verken på humor eller sarkasme, og spisser det hele til med å være herlig respektløs overfor samfunnets aller ypperste.» Terning 5, Sigrun Bakken, Trønder-Avisa «Spinnvill satire. (...) Lettlest og underholdende om en atombombe på vidvanke og en genial analfabet fra Soweto som gjør svenske av seg.» Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Til toppen

Mannen bak Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant har produsert en ny latterbombe
Sigrun Bakken, Trønder-Avisa

Andre utgaver

Analfabeten som kunne regne
Bokmål Ebok 2013
Analfabeten som kunne regne
Bokmål Heftet 2014
Anmeldelser Analfabeten som kunne regne

«Jonas Jonasson setter nok en gang folks lattermuskler i fare for å låse seg i evig krampe. Mannen bak Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant har produsert en ny latterbombe. (…) Han sparer verken på humor eller sarkasme, og spisser det hele til med å være herlig respektløs overfor samfunnets aller ypperste.» 
Sigrun Bakken, Trønder-Avisa

«Spinnvill satire. (…) Lettlest og underholdende om en atombombe på vidvanke og en genial analfabet fra Soweto som gjør svenske av seg.» 
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende 

Til toppen