Armfeldts armé (Innbundet)

historien om en katastrofe

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 362
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205421608
Kategori: Historie
Omtale Armfeldts armé
En dramatisk del av norsk og svensk historie.

I august 1718 stod general Carl Gustaf Armfeldt oppmarsjert med 10 000 mann i Jämtland. Karl 12. hadde gitt ordre om å erobre Trondheim, i et desperat forsøk på å opprettholde Sveriges posisjon som stormakt.
........... Ingenting gikk som planlagt. Fem måneder senere hadde 3000 av Armfeldts dårlig utstyrte soldater frosset i hjel i en forrykende snøstorm i grensefjellene mellom Sør-Trøndelag og Sverige ? den verste ulykken til fjells i Skandinavias historie.
........... Geir Pollen forteller hele den dramatiske historien om dette siste felttoget i Den store nordiske krigen. Her er stormannsgalskap og maktkamp, demotiverte soldater og kjempende nordmenn. Tross store svenske tap kostet Armfeldts innmarsj i «det nordenfjelske Norge» enda flere trøndere livet. De falt for en mer snikende fiende enn kuler og krutt, nemlig sult og sykdom som krigen førte med seg.
Et mesterverk. Bør bli folkelesning. Roy Jacobsen

Til toppen

Geir Pollens fortelling er helstøpt og solid
Sten Inge Jørgensen, VG

Andre utgaver

Armfeldts armé
Bokmål Ebok 2014
Armfeldts armé
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Geir Pollen:

Anmeldelser Armfeldts armé

«Geir Pollen er kjent som kritikerrost skjønnlitterær forfatter, men i denne boken viser han et formidabelt talent som formidler av historisk materiale. Tro mot fakta, og like bestemt på å skrive en gnistrende god fortelling ... Geir Pollens fortelling er helstøpt og solid. Han er dessuten særdeles elegant i omgang med historiens hvite flekker ... Her skulle vi gjerne fortsatt referatet, for spekulasjonene fortsetter, men les heller boken i sin helhet!»
Sten Inge Jørgensen, VG

Til toppen