Ars Amandi - kunsten å elske (Innbundet)

Serie: Gyldendals serie for gjendiktninger 

Forfatter:

Thea Selliaas Thorsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 133
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Oversatt av: Thorsen, Thea Selliaas
Serie:
ISBN/EAN: 9788205353589
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Omtale Ars Amandi - kunsten å elske

2000 år gamle betraktninger om sex og samliv, som fortsatt er like aktuelle!

Den romerske dikteren Ovid ga ganske så konkrete råd innen elskovskunsten – så konkrete at keiser Augustus landsforviste forfatteren. Her er Ars amandi i Thea Selliaas Thorsens glimrende gjendiktning.

Med sine åpenhjertige skildringer av romernes sexliv har Ovids Kunsten å elske provosert i 2000 år. Boken er et poetisk og pirrende mesterverk, der Ovid utnevner seg til professor i elskov og gir tre leksjoner i kurtise og sex, to til menn, og én til kvinner. Her får du oppfordringer til utroskap og simulerte orgasmer, samt en hel katalog over stillinger som kvinnen bør innta i henhold til hva som kler henne visuelt. Budskapet er provoserende, men ikke desto mindre friskt og utfordrende i vår romantiske tid: Kjærlighet er kunst, og kunst kan læres!

Til toppen

Om forfatter Ovid

Den romerske poeten Ovid (Publius Ovidius Naso, 43 f.Kr.-17/18 e.Kr.), som virket i den latinske litteraturhistoriens gullalder, har gjennom to tusen år øvd en innflytelse uten sidestykke på europeisk kunst og litteratur. Han er særlig kjent som kjærlighetselegiker og som mesteren bak det mytiske eposet Metamorphoses - Forvandlinger. Så langt foreligger hele hans kjærlighetselegiske produksjon på norsk fordelt over fire bind, alle gjendiktet fra latin til norske vers av Thea Selliaas Thorsen.

Til toppen

Bøker i serien