Autisme og pedagogikk av Kamil Øzerk og Meral Øzerk (Ebok)
Ebok

Autisme og pedagogikk (Ebok)

En håndbok

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 472
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 11.52 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202690618
Kategori: Pedagogikk
Fag: Lærerutdanning, Pedagogikk, Psykologi og psykiatri, Spesialpedagogikk
Nivå: Akademisk
Omtale Autisme og pedagogikk

Autisme og pedagogikk er en teoretisk og metodisk håndbok for å skape gode lærings- og utviklingsvilkår for barn med autisme/autismespekterforstyrrelse (ASF). Barn med autisme/ASF trenger ofte mye hjelp for å mestre sosial kommunikasjon, språk, lek, vennskap, motoriske ferdigheter og felles oppmerksomhet. Forfatterne av denne boken presenterer en rekke teoretiske tilnærminger for arbeid med denne barnegruppen. De fokuserer spesielt på forståelse og håndtering av utfordrende atferd.

I tillegg inneholder boken kapitler om forekomsten av autisme/ASF internasjonalt og nasjonalt, komorbiditet, risokofaktorer, utviklingsteori, kognitiv teori og anvendt atferdsanalyse, prosedyrer, strategier, forskningsresultater, metodiske ideer og evidensbaserte metoder/praksiser.

Boken henvender seg til barnehagelærere, lærere, spesialpedagoger, logopeder og andre fagfolk som møter barn med autisme/ASF i sitt arbeid. I tillegg er den skrevet for studenter i blant annet spesialpedagogikk, pedagogisk-psykologisk rådgivning, vernepleie og psykologi.

Til toppen

Andre utgaver

Autisme og pedagogikk
Bokmål Heftet 2020