Bårdar showbiz (Heftet)

85 år med dans og underholdning

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 230
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230023730
Kategori: Foto og film
Omtale Bårdar showbiz
Dette er en bok om Bårdar Danseinstitutts 85-årige historie og om fagskolen Bårdar Akademiet, og dens betydning i norsk kulturliv. Freddy og Hilde Haugan forteller levende og inspirert om de ulike epokene i skolens eksistens, om kjærligheten til dans, om å prøve og feile, om å reise seg igjen, og om kampen for å beholde skolen da en utro tjener forsøkte å tiltvinge seg deres livsverk.
Du får også høre om Bergliot Bårdars oppstart i 1936, hennes gründerskap og visjoner: Dansen skulle ha høyt teknisk nivå samtidig som den skulle være utadvendt. Visjonen har blitt fulgt opp helt fram til i dag, og dansere og musikalartister som er utdannet på Bårdar Akademiet, har tatt det med seg i sitt profesjonelle virke. Dette har endret norsk kunst- og underholdningsbransje.

- Kultur-Norge er blitt bedre, bredere og mer inkluderende på grunn av Bårdar. Måtte Bårdar fortsette å bidra i norsk kultur- og sceneliv i all framtid.
Trine Skei Grande Tidligere Kulturminister

- Ved å følge boken får man innblikk i en unik kultur- institusjons liv. Boken er mer enn danse- og musikalhistorie. Den minner oss om de store samfunnsendringene vi har opplevd i denne byen.
Marianne Borgen Ordfører i Oslo

Til toppen