Jon Demon (Innbundet)

dobbel dose

Forfatter:

Reidar Kjelsen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 121
Illustratør: Kjelsen, Reidar
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204139795
Kategori: Barnebøker
Alder: 6 - 9
Omtale Jon Demon
To bøker i én: Jon Demon og Jon Demon "Toer'n"
Om Jon Demon:

Dette er en humoristisk bok hvor forfatteren tøyer grensene på bruk av de klassiske fy-ordene. Dette er en dannelsesreise for en liten demon som starter livet sitt etterlatt under jorden. Han kjenner en sterk trang til å plage noen, men til tross for sine iherdige forsøk blir han bare ledd ut av sine offer. Jon kjenner bare det lille hullet sitt, og for ham er verden ny og ukjent. Han vet for eksempel ikke hva en dame er for noe, eller at man ikke skal spise fyrstikker.


Om Jon Demon "toer'n":

I Jon Demon "toer'n" møter vi igjen den søte lille jævelen Jon Demon som bor i et hull langt under bakken. En liten hare, Hare Kristian, har kommet til ham i en åpenbaring og sagt at han burde prøve å være snill. Det er ikke lett for en demon. Men Jon er innstilt på å gjøre så godt han kan - han graver seg opp til overflaten igjen, men der har det skjedd mye siden han gravde seg ned for flere århundrer siden.

Ulvene styrer verden og er i konstant konflikt med lemenene. I himmelen sover gudene, og kanskje de må vekkes for at det skal bli fredelig igjen?


Illustrasjonene holder et svært høyt nivå, og regnes av mange som Kjelsens beste. Illustrasjonene var stilt ut på det berømte Galleri F-15 på Jeløya sommeren 2005.

Til toppen