Mygglandet (Innbundet)

Forfatter:

, Stian Omland (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 378
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mosquitoland
Oversatt av: Omland, Stian
ISBN/EAN: 9788205467149
Kategori: Ungdomsbøker
Alder: 12 - 16
Omtale Mygglandet
Stor leseropplevelse fra USA -- morsom, varm, rørende, gripende.

Jeg er en samling av merkverdigheter, et sirkus av nevroner og elektroner, hjertet mitt er sirkusdirektøren, sjelen min er trapeskunstneren, og verden er mitt publikum. Det lyder rart fordi det er det, og det er det fordi jeg er rar.
Etter at familien hennes plutselig går i oppløsning, blir Mim Malone slept fra hjemmet sitt nord i Ohio til "ødemarka" Mississippi, hvor hun bor i et medisinert miljø med faren og den nye stemoren. Før støvet rekker å legge seg, får hun vite at moren er syk hjemme i Cleveland.
Så da dumper hun det nye livet sitt og kommer seg med en Greyhound-buss nordover til det egentlige hjemmet og den egentlige moren sin, og treffer en pussig forsamling medreisende underveis. Men da den over hundre og femti mil lange ferden hennes fører til opplevelser hun aldri kunne forestilt seg på forhånd, må Mim ta et oppgjør med sine egne indre demoner, omdefinere sine egne forestillinger om kjærlighet, lojalitet og hva det betyr å være tilregnelig.
Mygglandet er fortalt med en uforglemmelig, kaleidoskopisk stemme, og er en moderne amerikansk odyssé, like morsom som den er hjerteskjærende.
For oversettelsen av Mygglandet vant oversetter Stian Omland Bastianprisen 2016 for beste oversettelse av en barne- og ungdomsbok.

Til toppen

Andre utgaver

Mygglandet
Bokmål Ebok 2015