Nøkkelen (Innbundet)

blod og sverd

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 287
Forlag: Publica
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282514255
Kategori: Ungdomsbøker
Alder: 12 - 16
Omtale Nøkkelen
Den fattige og foreldreløse unggutten Nitadel Lovenbort lever et stille liv sammen med sin onkel og tante uvitende om at han snart vil bli landes mest jagede person.
Landet Esgaren styres av den grusomme Gudekongen sammen med sine elleve alvefyrster. Menneskeheten lever i fattigdom og frykt. Kvinner misbrukes og barn bortføres. Esgarens eneste håp for å styrte Gudekongens tyranniske velde er Frihetens Sverd, og profetien om den utvalgte som skal komme:
Ved Den utvalgtes åpenbaring åpenbares nøkkelen til Frihetens sverd. Den kaller på sin utvalgte, og Den utvalgte vil vite hvor den er. Magi vil ikke skade han, og ingen tunger vil være han ukjent. Ved sverdet vil han få en makt som de gamle søker. Den utvalgte er Esgarens siste håp. Når blå stjerner regner fra himmelen er han valgt.

Nitadel blir kastet ut i en farefull flukt. Sammen med medlemmer av Levargon, en hemmelige organisasjon av frie mennesker, går reisen over havet, gjennom den dype Venvargskogen og den mystiske hvite ørkenen på vei mot Levargons skjulested.
Nøkkelens dragning blir stadig sterkere, men det gjør også Nitadel usikkerhet på seg selv og hvem han er. Vil han være sterk nok til å ta opp kampen mot Gudekongen? Vil Den utvalgte frigjøre menneskeheten?
Boka beskriver kampen mellom det gode og onde, samhold og svik, den store kjærligheten og om en usikker ung gutts reise mot modning og ansvar. Boka omhandler misbruk av religion og intoleranse, og berører spørsmål som er aktuelle i vår egen tid.

Til toppen