Wilhelmine (Heftet)

møter Patrick i Trondheimshistorien

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 238
Forlag: Tordenskiold Forlag AS
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293505006
Kategori: Ungdomsbøker
Alder: 12 - 16
Omtale Wilhelmine
Denne boken kan kalles en populærhistorisk fiksjon med fakta, som vil egne seg godt som historieunderviser - en roman med integrert historiebok!
Boka er med sitt enkle og samtidig frodige språk ment å gjøre Trondheims historie fengende for barn og unge, men den vil i høyeste grad også være interessant for voksne.
Når tentes den første lyspæra i byen, og hvilke lys hadde man før den tid? Hvem hadde den første telefonen? Når sluttet togene å gå over Elgeseter bru? Slikt får man svar på i boka i tillegg til historien om selve grunnleggelsen og utviklingen.
Historiene er krydret med humor og bundet sammen med en spennende, bærekraftig handling, der den 15-årige jenta Wilhelmine Constance Olsdatter fra Tiller en dag våkner og befinner seg foran City Syd. Sist hun sovnet, var en kveld i året 1916!
Wilhelmine møter jevnaldrende Patrick. Fortid møter nåtid. Sammen vandrer de omkring i både det nye og gamle Trondheim, for de finner etter hvert ut hvordan de kan reise i tid, men særlig kontroll har de ikke!
Utfyllende faktadel finnes bakerst i boka.

Til toppen

Andre utgaver

Wilhelmine
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Kjell-Arve Westgård: