Barnet, døden og dansen ; Lovet være du, søster Brød (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 223
Forlag: Emilia
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788274191488
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Omtale Barnet, døden og dansen ; Lovet være du, søster Brød
Barnet, døden og dansen
Lovet være du, søster Brød

Disse to bøkene, nå samlet i ett bind, er uløselig forbundet med en livsform. Denne livsformen var og er kollektiv, praktisk og eksistensiell. Den var fra begynnelsen av teologisk begrunnet: gud er nede.
Sterkt psykisk utviklingshemmede barn, med forskjellige tilleggsdiagnoser, ble hentet fra institusjoner innenfor Om.sorgen for Psykisk Utviklingshemmede for å bo sammen med noen voksne med forskjellige erfarings- og yrkesbakgrunner. Bo = natt og dag.
Disse bøkene ble skrevet midt i hverdagen med barna og utgitt i 1978 og 1979. Bøkene ville ikke kunne vært skrevet uten det konkrete stedet («huset») og fellesskapet. «Huset» (Mariahuset) ble opprettet i 1975. Fellesskapet lever i 2015. I september fyller det førti år. Denne nyutgivelsen er også markeringen av et jubileum.
Livsformen noen av oss valgte i 1975 er det førti år senere blitt enda vanskeligere å velge. Landet er, økonomisk og mentalt, blitt et annet land og byen en annen by. Sansen for utembare ytringer er redusert, det administrative kontroll.behovet er langt større enn det var før. «Huset» venter likevel på folk som kunne bli dets egne.

Til toppen

Flere bøker av Wera Sæther: