Blant slaver og sjørøvere av Tore L. Nilsen (Ebok)
Ebok

Blant slaver og sjørøvere (Ebok)

en bergensskippers forunderlige skjebne

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 12.89 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243008823
Kategori: Historie og Dokumentar og fakta
Omtale Blant slaver og sjørøvere
Bergenshus festning, høsten 1752: I en liten celle sitter den 29 år gamle skipperen Jacob Andersen Dischingthun, dømt til døden for brudd på en fraktavtale etter et sjørøveroverfall i Middelhavet.

Han har under fangenskapet mistet både kone og to barn i sykdom og livet ser ut til å være over for den en gang så løfterike mannen. Tjue år senere er han en rik og anerkjent mann på den dansknorske koloniøya St. Croix i Karibia. Han er overlos og havnemester på øya. I tillegg driver han sitt eget verft i byen Christiansted, hvor han lever i en staselig bolig med sin nye familie.

Da sjøfartshistorikeren Tore L. Nilsen begynte å nøste i trådene etter skipper Jacob, tegnet det seg raskt et bilde av en norsk Lord Jim, en mann som maktet å reise seg etter et dypt personlig fall. Etter sitt ulykkelige fangenskap foretok han noen turer som skipper i slavefarten mellom Afrika og Karibia, før han tok hyre som styrmann i koloniens orlogsvesen. I orlogstjenesten bidro han til å hindre smugling og kaperangrep, før han avsluttet karrieren som en høyt aktet person i kolonien. Prosessen med å avdekke Jacobs historie har tatt mange år og brakt forfatteren til arkiver i inn og utland, samt spennende steder som Tunisia, Marokko og St.Croix. I tillegg til å skildre et eventyrlig liv, gir denne boka et sjeldent møte med sjøfart og slavehandel på 1700-tallet og med livet i den dansknorske kolonien.
Tore L. Nilsen (f. 1949) er historiker, forfatter og direktør ved Bergens Sjøfartsmuseum. Han har tidligere skrevet flere
bøker og artikler om norsk og bergensk sjøfartshistorie. Han fattet først interesse for Jacob Andersen Dischingthun på slutten av 70-tallet og har siden i flere perioder forsket på hans oppsiktsvekkende liv.

Til toppen