Blindtest (Innbundet)

Forfatter:

Ragnhild Eikli (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 334
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Double blind
Oversatt av: Eikli, Ragnhild
ISBN/EAN: 9788205554153
Kategori: Romaner
Omtale Blindtest
Ny, stor roman fra forfatteren av de internasjonalt hyllede Patrick Melrose-bøkene. Blindtest følger tre venner og deres bekjentskapskrets gjennom et år som skal forandre dem alle.Da Olivia får ny kjæreste, Francis, samtidig som hun ønsker bestevenninnen Lucy velkommen hjem fra New York, utvides med ett hele hennes verden seg. Olivia og Francis er som skapt for hverandre, og ivrig etter å involvere Lucy i sin egen lykke introduserer Olivia venninnen og kjæresten for hverandre. De tre knyttes uvanlig sterkt sammen. I månedene som følger, trekkes flere personer inn i deres bane, og ingen av dem skal stå uberørt tilbake.På overbevisende, lekent og empatisk vis tar Edward St. Aubyn i sin nye roman for seg temaer som arv, determinisme, frihet og historiene vi forteller om oss selv. Og romanen er like overbevisende når den befatter seg med økologi, psykoanalyse og nevrovitenskap som med kjærlighet, frykt og mot. «Med overlegne fortellerferdigheter makter St. Aubyn å skrive disse svære temaene sammen i ett plott, som med alt fra en øm kjærlighetshistorie, tette vennskap, men også utroskap og de mest groteske personintriger, gjør Blindtest til den reneste thrilleren der han vikler de mange personene inn i innbyrdes avhengighets- og vennskapsforhold så vel som rivaliserende fiendskap på liv og død.» Jan Askelund, Stavanger Aftenblad«Edward St. Aubyns nye roman dirrer briljant i forklaringsgapet mellom erfaring og eksperiment. [...] Blindtest i seg selv er briljant, ja, at selv skyggen av St. Aubyn lyser sterkere enn nesten hvem som helst på den .litterære stjernehimmelen akkurat nå.» Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet«Hvis romanforfatterens plikt først og fremst er å være interessant, som Henry James sa, ville han vært lykkelig i St. Aubyns selskap. Blindtest er følelsesmessig overbevisende og intellektuelt fascinerende. Det er refleksjoner og samtaler her som fremkaller de viktige skjæringspunktene mellom vitenskap og vår tids utfordringer. Jeg ble grepet av den.» Ian McEwan«Blindtest er en bok bestående av store ideer, der karakterene eksperimenterer med medisin, psykologi, narkotika, religion og meditasjon for å forstå seg selv og finne indre ro. Men selv om boka er intellektuell, er den også dyptfølt, fordi St. Aubyn har grunnet på disse problemene i flere tiår.» The Guardian«En feiring av de beste tingene i livet ... St. Aubyns gjenoppdagelse av seg selv som forfatter er en heltebragd.» Sunday Times «Blindtest er nok et ambisiøst verk av en av dagens fremste litterære stilister.»
Irish Independent «En roman med hjerte ... Blindtest er både klok og medfølende og stadfester St. Aubyns posisjon som en av de mest klartenkte i britisk litteratur.»
The Spectator«St. Aubyn har fremdeles evnen til å skape velutviklede karakterer ... og den vittige dialogen ligger tett opp til standarden vi kjenner fra Melrose-bøkene.» Daily Telegraph «St. Aubyns nye bok, Blindtest, er underholdende om vitenskapelige temaer: hjernekartlegging, biokjemi, botanikk, immunterapi ... Den er gjennomgående interessant fordi St. Aubyn stiller høye krav. Han behandler alle temaene i denne boken like seriøst, han destillerer dem og endevender dem.»
The New York Times

Til toppen

Andre utgaver

Double blind
Engelsk Heftet 2021
Blindtest
Bokmål Ebok 2021
Blindtest
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Edward St. Aubyn: