Blodige kronblad (Innbundet)

roman

Forfatter:

Reidulf Molvær (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 671
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Petals of blood
Oversatt av: Molvær, Reidulf
ISBN/EAN: 9788274888821
Kategori: Romaner
Omtale Blodige kronblad
Kenya var britisk koloni til 1963. Handlingen i denne romanen foregår i overgangsperioden på slutten av kolonitiden og feiringen av uavhengigheten. Vi blir vitne til folks ulike holdninger til både koloniherrene og frihetskjemperne. Det er ikke en fortelling som forherliger verken den ene eller den andre grupperingen. Noen som ble svikere, viser seg å ha motiver som ikke er så foraktelige som mange tror, og de som regnes som helter har heller ikke rent mel i posen.

Selv om politikk er et hovedtema, blir det likevel personskildringene som er viktigst. Familie- og kjærlighetsforhold blir påvirket av de sosiale omstendighetene, og folks følelser og integritet blir stilt på prøve. Svik og hederlighet står mot hverandre, men det er ikke alltid at svik gjenspeiler hjerteløshet, og den tilsynelatende hjerteløsheten er heller ikke alltid uttrykk for kulde og selviskhet.

Etter hjerteskjærnede offentlige og personlige renselsesprosesser, er håpet at kjærligheten og hederligheten til slutt vil seire.

Ngugi wa Thiong'o regnes som Kenyas mest berømte forfatter. På syttitallet satt han mer enn ett år i fengsel for sine skrifter. Senere reiste han i eksil til utlandet.

Til toppen

Andre utgaver

Blodige kronblad
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Ngũgĩ wa Thiong'o: