Blodmeridianen, eller Aftenrøden i vest (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Knut Ofstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 334
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Blood meridian
Oversatt av: Ofstad, Knut
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205408715
Kategori: Romaner
Omtale Blodmeridianen, eller Aftenrøden i vest
«Moderne klassiker.» Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende En tenåringsgutt rømmer hjemmefra og slår seg sammen med Glanton-gjengen. Det er en morderisk bande som lever av å skalpere indianere og andre på den meksikansk-amerikanske grensen i årene 1849 og 1850. «... suger seg fast og slipper ikke taket før siste ord er lest.»
Kjetil Skotte, OA «I 1985, lenge før Hollywood gjorde ham berømt og populær, skrev McCarthy sin kanskje beste roman, en totalt opprivende vill vest-versjon av Dantes helvete; der mennesker i moralsk kaos flakker gjennom et landskap like nakent som veggene i en polstret celle.»
Fredrik Wandrup i «Årets beste bøker 2010», Dagbladet «Blodmeridianens enorme kraft ligger i en uimotståelig kobling av myte og realisme og Cormac McCarthys enestående språk strålende oversatt til norsk av Knut Ofstad.»
Lasse Midttun, Morgenbladet «En sjelden gang går man inn i en bok og ut av den som en annen. En grusom tornado av en roman!»
Stein Roll i «Årets bøker 2010», Adresseavisen «Les Blodmeridianen nå, den inneholder bilder du aldri vil glemme og det er kanskje den beste romanen du kommer til å lese noen gang. Og les den gjerne på norsk, for Knut Ofstad har levert en fabelaktig oversettelse, rytmisk, lydhør og poetisk arkaisk.»
Terje Thorsen, DagbladetCormac McCarthys hjemmesideOm Cormac McCarthy på engelsk wikipedia

Til toppen

Andre utgaver

Blodmeridianen
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Cormac McCarthy:

Bøker i serien