Borgen (Innbundet)

et sted for kulturproduksjon = a place for culture production

Forfatter:

Arlyne Moi (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 288
Forlag: Teknisk industri
Språk: Flerspråklig , Bokmål / Engelsk
Oversatt av: Moi, Arlyne
ISBN/EAN: 9788293281108
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Borgen
Bispegata 12, populært kalt Borgen, var et av Oslos største atelier- og produksjonsfellesskap.

I det ruvende jernbanebygget ved Middelalderparken jobbet et stort antall kunstnere, musikere, håndverkere, designere og arkitekter. I tjue år var Borgen en vital arbeidsplass og viktig leverandør av innhold til kulturfeltet. I 2012 flyttet leietakerne ut grunnet prosjekteringen av Follobanen, og i dag er bygningen jevnet med jorden.

Arbeidssteder som Borgen gis ofte lite oppmerksomhet, selv om det som kommer ut derfra når mange mennesker. I Oslo er store, sentrumsnære arbeidsfellesskap et utdøende fenomen, og boka tematiserer hvordan premissene for kulturproduksjon er i endring. Den synliggjør noe av aktiviteten som foregikk på Borgen og er et innlegg i den pågående debatten om kunstnernes levekår og arbeidsbetingelser. Gjennom fotografier, tekstbidrag og kunstprosjekter dokumenterer boka ulike sider ved Borgen og plasserer Borgen i en større kontekst. Hva slags kunst- og musikkscene holdt til der? Hvilken plass har kulturproduksjon i den kreative byen, og hvilken rolle spiller produksjonsfellesskap som dette i et byutviklingsperspektiv?

Tekster av Heidi Bergsli, Svein Egil Hatlevik, Lotte Konow Lund og Even Smith Wergeland.
Kunstbidrag av Ebba Bring, Kjersti Eliassen, Ane Hjort Guttu, Veslemøy Sparre Jansen, Kristin Kanter, Lotte Konow Lund, Simon Nicholas, Terje Nicolaisen, Astrid Nondal, Hege Nyborg og Thorbjørn Sørensen.
Fotografier av Ingrid Lønningdal.

Til toppen