Brevet om Kristi himmelfart (Heftet)

100 andakter fra Hebreerbrevet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 240
Forlag: Hermon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230216194
Kategori: Religion
Omtale Brevet om Kristi himmelfart
«Nå har Bjørn Øyvind Fjeld gitt bibellesere og norsk bibellitteratur en enestående meditasjonsbok som også gir perspektiv og dybde!» - Ole Chr. Kvarme, tidligere biskop

Brevet om Kristi himmelfart er skrevet med ønske og bønn om at leserne får en dypere innsikt i dette spesielle brevet. Hver andakt tar bare 4-5 minutter å lese gjennom.

I den oldkirkelige tradisjon omtales fire nivåer på innlevelse i bibelordet og vårt forhold til Gud. Det er lesningen, bønnen, meditasjonen og kontemplasjonen. Den siste formen representerer en dypere mystisk enhet mellom den enkelte og Gud. Siktemålet med denne boken er mer beskjedent. Det er å fremme lesningen og forståelsen av Hebreerbrevet, slik Paulus oppfordrer Timoteus: «Ta vare på opplesningen av Skriften!» (1 Tim 4,13)

Hvis man leser litt sakte, kan andaktene betegnes som bibelmeditasjoner. Da vil du som leser leve deg inn i teksten og budskapet! En bibelmeditasjon fungerer slik at leseren bruker sine ulike sanser og smaker på innholdet. En gang. Flere ganger. I ettertanke og bønn. Takkebønnen etter hver andakt kan være utgangspunkt for meditasjon og samtale med Gud.

Til toppen