Da He-Man kom til Norge (Innbundet)

en fortelling om å vokse opp på 80-tallet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 310
Forlag: Kagge
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788248922308
Kategori: Historie
Omtale Da He-Man kom til Norge
Første dag etter juleferien i 1985 ble klasse 2A på Lysejordet skole rammet av He-Man-feber. For Ole-Martin Ihle ble verden aldri helt den samme igjen.

Med He-Man som utgangspunkt forteller han levende, innsiktsfullt og detaljert om å vokse opp på 1980-tallet. Et utskjelt tiår, bare spør sekstiåttergenerasjonen som måtte se sine barn dyrke alle verdiene de selv hadde gjort opprør mot. 80-tallet var pastellfargete klær, bursdager på McDonald's, movieboxer, actionkomedier og heavy metall-ballader. 80-tallet var USAs tiår - der president Ronald Reagans antiintellektuelle og markedsstyrte syn på verden dominerte.

Dette er en annerledes og gjenkjennelig dannelsesfortelling, som forsøker å si noe om tiårets store politiske og kulturelle trender gjennom et vanlig og middels begavet barns oppvekst i et lite borettslag i Oslo. På et dypere plan er det en bok om nostalgi. Som Ally Sheedy sa i 80-tallsfilmen The Breakfast Club: «Når du blir voksen, dør hjertet ditt.» Dette er et forsøk på å finne det igjen.

"En veldig artig bok! Interessant og morsom nostalgireise." Tore Sagen

"En fornøyelig bok! Interessant og rørende lesing. Og noe av det morsomste jeg har lest på lenge". Harald Eia

Til toppen

Andre utgaver

Da He-Man kom til Norge
Bokmål Ebok 2018
Da He-man kom til Norge
Bokmål Heftet 2019
Da He-Man kom til Norge
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Ole-Martin Ihle: