Dagsordenen (Nedlastbar lydbok)

en historie

Forfatter:

Elin Beate Tobiassen (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2020
Innleser: Sigbjørnsen, Tor
Spilletid: 2:50
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: L'ordre du jour
Oversatt av: Tobiassen, Elin Beate
ISBN/EAN: 9788256022502
Omtale Dagsordenen
«Burde skremme vettet av oss» - Terningkast 6, Cathrine Krøger, Dagbladet.

«Stramt om hvordan nazismen skapes og opprettholdes av tysk industrikapital.» - Terningkast 6, Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad.

«Éric Vuillards små bøker er storslått historisk litteratur. (...)eg kan knapt vente på neste bok frå Vuillard.» - Eivind Myklebust, Klassekampen.

«Vuillard gir oss en intens og nærgående skildring av hvordan det sosialrevolusjonære gradvis slår over i uforsonelighet og fanatisme» - Karsten Aase-Nilsen, Vårt Land.

«Éric Vuillard er med ett på alles lepper. Med ujevne mellomrom dukker det opp forfattere og bøker som i kortere eller lengre tid har den effekten, fortjent eller ufortjent. Noen ganger slår det ikke til. Som for eksempel med Fifty Shades of Grey (2011). Andre ganger innfris alt av forventninger og mer til. Jonathan Littells De velvillige (2006) var et slikt tilfelle. Franske Éric Vuillards 'Dagsordenen' er et annet.» - Erlend Loe, Aftenposten
--------------------------------------
Vi befinner oss i Berlin den 20. februar 1933 foran Riksdagsbygningen. Bak et tykt lag av tåke ankommer en rekke tyske industriledere i dyre biler. Servile sjåfører åpner dørene for dem, uklanderlig antrukket i dresser med vest, skjorter med løse snipper og elegante frakker stiger de ut av bilene sine på elvebredden, og forsvinner så den ene etter den andre mellom bygningens massive søyler. De skal på et hemmelig møte med Hermann Göring og Adolf Hitler. Skikkelsene representerer de 24 fremste lederne for storindustrien i Tyskland, som Thomas Mann skal ha omtalt som «elendighetens foregangsmenn». Fortellingen tar leseren med bak kulissene i 1930-årenes Tyskland og Østerrike før utbruddet av 2. verdenskrig, og viser hvordan konsentrasjon av penger og makt i hendene på noen få, kan føre til en utenkelig katastrofe for alle.

Til toppen

Andre utgaver

Dagsordenen
Bokmål Innbundet 2019
Dagsordenen
Bokmål Ebok 2019
Dagsordenen
Bokmål Heftet 2021