De elendiges palass av Abbās Khiḍr (Ebok)
Ebok

De elendiges palass (Ebok)

Forfatter:

Merete Franz (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.43 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Mangschou
Språk: Bokmål
Originaltittel: Palast der Miserablen
Oversatt av: Franz, Merete
ISBN/EAN: 9788282382380
Kategori: Romaner , Romaner og Dokumentar og fakta
Omtale De elendiges palass
Med håp om et fredeligere liv flytter Shams Hussein og familien fra landsbygda i det sørlige Irak til hovedstaden Bagdad. I Blikkbyen bor de i et selvlaget hus rett ved byens søppelfylling. Familien klorer seg fast og skaper en tilværelse der det knapt er mulig og Shams og søsteren har ingen mulighet til å være barn. Mellom plastposesalg på basaren og bærejobber får Shams mulighet til å gå på skolen og oppdager lykken i bøkenes verden. Gjennom litteraturen drømmer han seg bort og lever andres liv. Men i et diktatur der ett galt ord kan bety døden entrer han en verden full av farer han ikke kunne forestilt seg.

De elendiges palass er en sjelden og varm oppvekstroman fra Irak, om en ung gutts utfordringer i et samfunn preget av krig.

Abbas Khider (f.1973) regnes som en av Tysklands viktigste samtidsforfattere. Khider vokste opp i Bagdad og ble som 19-åring arrestert for politisk aktivisme av Saddam Husseins regime. Da han slapp fri, flyktet han fra landet og levde som illegal flyktning i en rekke land, før han omsider fikk oppholdstillatelse i Tyskland. Der har Khider studert filosofi og litteratur og utgitt fem romaner, alle skrevet på tysk. Hans roman Et slag i ansiktet ble utgitt på norsk i 2020. Khider har fått flere utmerkelser for sitt arbeid, blant annet Hilde Domin-prisen, Nelly Sachs-prisen og Albert von Chamisso-prisen.

Til toppen

Andre utgaver

De elendiges palass
Bokmål Innbundet 2022