Demokratiets langsomme død (Innbundet)

den nye intoleransen

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 258
Forlag: Kagge
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788248928522
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Demokratiets langsomme død
Vi tar demokratiet for gitt. Det bør vi ikke gjøre.

I stigende grad er styreformen under angrep fra Vestens egne eliter, som tvinger gjennom upopulære politiske løsninger på bekostning av folkeviljen.

Med sin unike erfaringsbakgrunn fra norsk og internasjonal politikk, har professor i statsvitenskap Janne Haaland Matlary spesielle forutsetninger på å forklare et av vår tids aller viktigste politiske spørsmål: Polariseringen mellom folk og elite. Med eksempler fra både Norge og utlandet viser hun hvordan sunn uenighet ødelegges av offermentalitet og moralisme. Vestlige politikere har fjernet seg fra velgerne i spørsmål som innvandring, familiepolitikk og overnasjonale løsninger uten demokratisk forankring.

Denne boken er skrevet av en bekymret europeer, som kjenner kontinentet bedre enn de aller fleste. Matlarys løsning er å vende tilbake til klassiske dyder som mot, frihet og demokrati. For det er folket som skal styre seg selv, ikke internasjonale eliter eller organisasjoner. "Demokratiets langsomme død" er både en kjærlighetserklæring til et kontinent med dype utfordringer og en brannfakkel i norsk politisk debatt.

Til toppen

Andre utgaver

Demokratiets langsomme død
Bokmål Ebok 2022
Demokratiets langsomme død
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022
Demokratiets langsomme død
Bokmål Heftet 2023

Flere bøker av Janne Haaland Matlary: