Den andre siden av verden (Innbundet)

noveller

Forfatter:

Nina Zandjani (Oversetter) Mehda Zolfakari (Oversetter) Elisabeth Beanca Halvorsen (Oversetter) Elisabeth Eide (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 89
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
Oversatt av: Zandjani, Nina , Zolfakari, Mehda , Halvorsen, Elisabeth Beanca og Eide, Elisabeth
ISBN/EAN: 9788274889989
Kategori: Romaner
Omtale Den andre siden av verden
«Faren min sa at han ville selge en av kyrene og stelle i stand bryllupet mitt, men en dag ble kua tatt av flomvannet og rev opp magen på en skarp stein. Dagen etter døde hun. For oss varslet dette ulykke. Ingen ønsket at vi skulle gifte oss.»

Menneskene i Khalid Nawisas noveller er alle sterkt påvirket av kriger og maktkamp. Sovjetiske tanks invaderer en afghansk landsby og beboerne gjemmer seg i en vanntunnel. En gammel mann på flukt vil ikke forlate geita si, en annen mann blir fanget og torturert i et øde landskap og klamrer seg til et kjærlighetsbrev han kan utenat. Og i California sitter et par på McDonalds og savner sønnen som døde under USAs invasjon av Afghanistan.

«Den andre siden av verden» er fortellinger om krig, flukt og eksil, og om vanlige mennesker som klamrer seg til livet.Til norsk i samarbeid med Nina Zandjani, Mehda Zolfakari, Eivind Eide Skaufjord, Elisabeth Beanca Halvorsen og Elisabeth Eide.

Til toppen

Andre utgaver

Den andre siden av verden
Bokmål Ebok 2020