Den digitale styreverden (Heftet)

spørsmål og svar om digitale transformasjoner

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 228
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245037616
Kategori: Økonomi og ledelse og Organisasjon og ledelse
Omtale Den digitale styreverden
Hva menes med teknisk gjeld, Gutenberg-øyeblikk og digitale tvillinger? Hva vet styret om hvor godt virksomhetens data er benyttet - enn si beskyttet? Hvem deler vi dataene med? Hva er de verd? Hvordan ligger vi an i digitaliseringsprosessen? Hva er forskjellen mellom en digital moteløve og en digital mester?
Dette er noen av mer enn 100 styrespørsmål og -tema du kan lære mer om i denne boken. Erfarne styremedlemmer og fagfolk deler sine tanker og ideer om hva som kreves av medlemmer i det forfatterne kaller den digitale styreverden. Denne boken er en inspirasjonskilde til å stille gode spørsmål i styrerommet. Styrer er i bunn og grunn lærende organisasjoner, men samtidig er styrearbeidet et praksisfelt. Forfatterne byr både på norske og internasjonale erfaringer og praksiser som alle styremedlemmer kan lære noe av.
Digitalt modne styrer lærer av egne og andres erfaringer, men de prøver sjelden å kopiere andres suksess. De beste styrene identifiserer virksomhetens kjernekompetanse, og sørger for å beskytte og videreutvikle intellektuell kapital i form av lisenser, patenter, varemerker, omdømme, prosesser og systemer. Digitalt oppegående styremedlemmer stiller utfordrende spørsmål til hverandre og til ledelsen. Gjennom utfordring og undring kan styrene komme på offensiven i en spennende og krevende digital virkelighet.
Tarjei Alvær Heggernes er førstelektor ved Handelshøyskolen BI. Han underviser i og forsker på digital strategi og digitale transformasjoner. Tarjei har blant annet utgitt den svært populære læreboken Digital forretningsforståelse, og står også bak podkasten med samme navn.
Arne Selvik er en nestor innen styrearbeid i Norge. Han har lang erfaring fra styrearbeid i private og offentlige virksomheter i inn- og utland. Arne har vært sentral i å utvikle styrearbeid og ledelse som fag, blant annet gjennom AFF ved Norges Handelshøyskole. Han har skrevet flere bøker, deriblant Ledelse på hjernen og Styreverden.

Til toppen

Andre utgaver

Den digitale styreverden
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Tarjei Alvær Heggernes og Arne Selvik: