Den evige sønn (Innbundet)

roman

Forfatter:

Grete Skevik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 191
Forlag: Solum
Språk: Bokmål
Originaltittel: O filho eterno
Oversatt av: Skevik, Grete
ISBN/EAN: 9788256017843
Kategori: Romaner
Omtale Den evige sønn
En ung forfatter forbereder seg på det han ser for seg skal bli hans gjenfødelse, den egentlige starten på livet hans: Et barn. Men det som er en håpefull, naiv idé om et annet liv, raser brutalt sammen idet han mottar beskjeden om at den nyfødte sønnen, Felipe, har Downs syndrom. Overveldet av skamfølelse og i dyp fornektelse klynger han seg til håpet om sønnens snarlige død og forestiller seg selv som en far uten sønn. Men det som i begynnelsen oppfattes som en uutholdelig situasjon, skal vise seg å bli en anledning for faren til å ta et oppgjør med seg selv
for kanskje er det ikke sønnen som er problemet, men faren selv? Med uforbeholden ærlighet, og med et politisk og kulturelt tidsbilde av Brasil i bakgrunnen, beskriver Cristovão Tezza - som selv har en sønn med Downs syndrom - farens indre kamp med seg selv gjennom sønnens oppvekst.

Cristovão Tezza er født i 1952 i Lages, en by i delstaten Santa Catarina sør i Brasil. Han har gitt ut 14 romaner og regnes som en av Brasils viktigste nålevende forfattere. "Den evige sønn" ble belønnet med en rekke betydningsfulle littærere priser i Brasil da den kom ut i 2007 og har i ettertid også fått stor internasjonal oppmerksomhet.

Til toppen

Andre utgaver

Den evige sønn
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Cristovão Tezza: