Den nye organisasjonspsykologien (Heftet)

positiv psykologi og positivt lederskap

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 165
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245022018
Kategori: Økonomi og ledelse og Organisasjon og ledelse
Omtale Den nye organisasjonspsykologien
Positiv psykologi har de siste årene fått innpass i bl.a. arbeids- og organisasjonspsykologi, der den utfyller den klassiske psykologien og utgjør det teoretiske grunnlaget for positivt lederskap.
Den nye organisasjonspsykologien beskriver, analyserer og diskuterer hvordan man kan bygge positive organisasjoner med positiv psykologi og nyere systemtenkning som faglig utgangspunkt, og har også videreført ideen om at positiv psykologi kan anvendes i organisasjon og ledelse. Boken inneholder også verktøy som skal brukes både enkelt- og gruppevis.
Boken retter seg først og fremst mot studenter i organisasjon og ledelse, men er også nyttig for alle som jobber med personalledelse og organisasjonsutvikling.
Daniel Adriaenssen er psykolog. Han har i skrivende stund publisert 12 internasjonale artikler og har skrevet en bok om HR-strategi. Dagny Adriaenssen Johannessen er sosionom med master i psykisk helsearbeid. Hun jobber innen tverrfaglig spesialisert rusbehandling ved Blå Kors behandlingssenter Slemdal i Oslo. Jon-Arild Johannessen er professor i ledelse og innovasjon ved Høyskolen Kristiania.

Til toppen

Flere bøker av Daniel Adriaenssen, Dagny Adriaenssen Johannessen og Jon-Arild Johannessen: