Den nysgjerrige lytter (Heftet)

fra Arbeiderbladet til Facebook

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 317
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788256023769
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Den nysgjerrige lytter
«På sett og vis opplever jeg å ha vokst opp i krysningspunktet mellom ellevill overdrivelse og skjerpet alvor», sier Synne Skouen, som gjennom femti år har vært en ustoppelig og slagferdig talsperson for de smale kunstuttrykkene i offentligheten.

Den nysgjerrige lytter - samtaler med Synne Skouen - gir innsikt i hvilke holdninger og hvilket kunstsyn som har vært drivkraften i hennes engasjement. Som anmelder, redaktør og kulturleder i NRK, og gjennom utallige artikler og debattinnlegg, har hun stilt modige og utfordrende spørsmål - som kjennes like relevante i dag. «Til ingen nytte, må jeg nesten konstatere», sukker hun i sin siste kommentar i Aftenposten. Mon det? Hvor hadde norsk kulturliv vært uten de motkreftene som Synne Skouen har satt inn?

«Vi trenger kunst fordi det er den beste måten å kommunisere sanselig og overskridende på med andre mennesker, bortenfor det blott underholdende, hverdagslige eller tåpelige.»

Komponisten Synne Skouen har vært en markant stemme i kulturoffentligheten gjennom femti år. På 70- og 80-tallet var hun musikkanmelder i Arbeiderbladet og redak.tør i ny musikk-tidsskriftet Ballade. På 1990-tallet var hun musikksjef i NRKs Kultur..kanalen og på begynnelsen av 2000-tallet var hun sjef for NRKs fler.mediale Kultur.avdeling. I 19 år, frem til 2020, var hun spaltist i Aftenposten.

For tiden arbeider hun med en opera, FRAM, som skal være ferdig i 2022, fem år etter at hennes forrige opera, Ballerina, hadde suksess i Bjørvika-operaen i 2017. Begge verkene er bestilt av Den Norske Opera & Ballett.

Til toppen