Deppehjernen (Innbundet)

hvorfor føler vi oss så elendige når vi har det så bra?

Forfatter:

Kristin Valla (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 214
Forlag: Bonnier norsk forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Depphjärnan
Oversatt av: Valla, Kristin
ISBN/EAN: 9788234708664
Kategori: Familie og helse
Omtale Deppehjernen
Suksessforfatteren og psykiateren Anders Hansen er tilbake med en ny bok om hjernen! Her undersøker han et paradoksalt trekk ved vår tid: Vi har det materielt sett bedre enn noen gang, men hvorfor går så mange rundt og depper?

Det er lett å tro at man har en plagsom hjerne når man sliter psykisk, men da er det viktig å være klar over at angst og depresjon er naturlige tilstander og etterlevninger fra urtiden, da risikoen var stor for å dø av sult og infeksjoner. Det ligger ikke i menneskets natur å alltid være glad og lykkelig - i så fall ville ikke våre forfedre overlevd særlig lenge.

Anders Hansen forklarer i denne boken hvordan evolusjonen har utrustet oss med sterke følelser som også volder oss problemer. Han viser at det likevel er fullt mulig å ha det bra også i vår oppkavede og påskrudde hverdag. Men for å lykkes trenger vi å ta bedre vare på kropp og sjel, og kanskje også slutte å bestandig jage lykken.

Anders Hansen jobber som overlege i psykiatri, er en av Sveriges mest populære vitenskapsformidlere og forfatter av flere bestselgende og prisvinnende bøker, blant dem Hjernesterk (2017). Bøkene hans er oversatt til mer enn 20 språk.

Til toppen

Andre utgaver

Deppehjernen
Bokmål Ebok 2022
Deppehjernen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022