Det brenner (Innbundet)

roman

Forfatter:

Hilde Lyng (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 292
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: A burning
Oversatt av: Lyng, Hilde
ISBN/EAN: 9788256024384
Kategori: Romaner
Omtale Det brenner
«Og så skreiv jeg noe idiotisk på den lille, lysende skjermen.
Jeg skreiv noe farlig, noe en som meg ikke burde tenke,
i alle fall ikke skrive.
Tilgi meg, mamma.

Når politiet ikke hjelper vanlige mennesker som deg og meg, når politiet lar dem dø, betyr det ikke egentlig, skreiv jeg på Facebook, at myndighetene også er terrorister?»Jivan vandrer gjennom slummen i Kolkata uviten om at røyklukten som setter seg i klærne hennes kommer fra en togbrann like i nærheten. Hjemme sjekker hun Facebook og kaster seg med engasjement inn i diskusjonen rundt myndighetenes håndtering av dødsulykken. Dette skal vise seg å endre livet hennes for alltid.

På grunn av et Facebook-innlegg blir den unge muslimske jenta ufrivillig involvert i togbrannen og beskyldt for å samarbeide med terroristene som sto bak. Spørsmålet om hvilke mennesker i Jivans liv som har status og troverdighet nok til å vitne for henne, blir stadig fremtredende. Samtidig vet vitnene at dersom de kommer til Jivans forsvar, vil deres egne interesser og lykke bli satt på spill.

Det brenner oppfordrer leseren til å se på hva det betyr å ha ambisjoner i et land med økende politisk ekstremisme. Det er en roman om samtidens India, om klasseforskjeller, skjebne og korrupsjon - og om blendende urettferdighet.

Megha Majumdar ble født og oppvokst i Kolkata, India, før hun flyttet til USA for å studere. I dag bor hun i New York City og jobber som redaktør i Catapult. A Burning er Majumdars debutroman, og ble umiddelbart en New York Times Bestseller da den utkom sommeren 2020. I tillegg fikk den enormt god og bred omtale både i amerikansk presse og på sosiale medier. Romanen ble også nominert til National Book Award og The JCB Prize for Literature. Majumdar er av flere av sine samtidsforfattere ansett som en forfatter man bør følge nøye med på.


Oversatt av Hilde Lyng.

Til toppen

Andre utgaver

Det brenner
Bokmål Ebok 2022