Det brenner (Innbundet)

et flammende innlegg for en grønn new deal

Forfatter:

Bjørn Alex Herrman (Oversetter) Gøril Eldøen (Oversetter) Magne Tørring (Oversetter) Guro Dimmen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 301
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Originaltittel: On fire
Oversatt av: Herrman, Bjørn Alex , Eldøen, Gøril , Tørring, Magne og Dimmen, Guro
ISBN/EAN: 9788249523047
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Det brenner
I over 20 år har Naomi Kleins bøker definert vår tid. Beskrevet hvordan kloden vår, og svært mange av menneskene som bor på den, utnyttes og presses. Ropt på at vi endrer strukturene som støtter og rettferdiggjør utnyttelsen. Det handler om klimaforandringer. Om makt og ulikhet, kapitalisme og markedslogikk. Om solidaritet, rettferdighet og handling.

I "Det brenner" samles for første gang Kleins tekster fra klimasammenbruddets frontlinjer. Hun tar oss med fra et orkanrammet Puerto Rico til korallblekingen av Great Barrier Reef, via hetebølger i Europa til Vatikanstatens nye vilje til å kjempe for miljøet. Og hun gjør det lysende klart hvordan fremveksten av populisme i Vesten er knyttet til klimabenektelse.

Vi vil ikke kunne forstå eller gjøre noe med klimaforandringene hvis vi ikke forsøker å endre de samfunnsmessige strukturene som har skapt dem. Klein viser hvordan den eneste veien videre ut av en forurenset verden går gjennom en politisk reform: et konkret sett med tiltak for å bekjempe den økende trusselen om total miljøkatastrofe. En grønn New Deal.

"Det brenner" er en alvorlig og engasjert henvendelse til oss alle - ikke minst til ungdommen, som har begynt å kreve handling.

Til toppen

Andre utgaver

On fire
Engelsk Heftet 2020
On fire
Engelsk Heftet 2019
Det brenner
Bokmål Ebok 2020