Det finnes ingen enkel måte å si dette på (Innbundet)

en fortelling om sorg, savn og håp

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 164
Forlag: Flow forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269296808
Kategori: Familie og helse
Omtale Det finnes ingen enkel måte å si dette på
Audun Mo mistet sin samboer og moren til deres 14 måneder gamle datter i en trafikkulykke. Det var som om bakken forsvant under beina på ham. I lang tid var han i dyp sorg og fortvilelse. I jakten på å finne tilbake til mening med livet brukte han ulike virkemidler som samtaleterapi, fysisk aktivitet, og ikke minst god støtte fra omgivelsene.

Gjennom å ta ulike grep i eget liv klarte han etter hvert å bevege seg fremover i sin sorgprosess. I denne boken reflekteres det rundt flere sentrale spørsmål knyttet til sorg, bearbeidelse av sorg og håp for veien videre.

Etter å ha lest boken kan du som sørgende, pårørende eller berørt, forhåpentligvis bedre ivareta deg selv og dine nærmeste i en sorgsituasjon:

Hva er egentlig sorg?
Hva kan være normale reaksjoner på sorg?
Hvordan kan du som pårørende bedre forstå den sørgende?
Hvorfor er håp viktig i en sorgprosess, og hvordan fikk håpet
Audun til å ta tilbake kontrollen over sitt eget liv?

Audun Mo er psykiatrisk sykepleier med bred erfaring fra psykisk helse, akuttmedisin og ledelse. Audun deler sine egenopplevde erfaringer knyttet til tap, sorg og sorgbearbeidelse, og han tar opp viktige og krevende spørsmål rundt dette. Gjennom sin personlige erfaring, viser Audun at spekteret av normale sorgreaksjoner kan være enormt.

"Dette er en bok om sjokk, sorg og tap, men også om håp, mestring og å komme tilbake til livet. Den er ærlig, sterk og vond, men samtidig sårbar og vakker. Boken gir innblikk i hvordan et liv brått kan snu. Den kan være til hjelp for andre i samme situasjon for å forstå at egne reaksjoner er helt normale, og beskriver hvordan man kan ta fatt på veien videre."

Ann-Chatrin Linqvist Leonardsen, professor på Høgskolen i Østfold / Universitetet i Sørøst-Norge, anestesisykepleier

Til toppen