Det skjer nå (Innbundet)

fortellinger fra en feministisk revolusjon

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 190
Forlag: Kagge
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788248922223
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Det skjer nå
Det skjer nå.

Hvem hadde trodd at en liten kampanje der kvinner ble oppfordret til å dele sine egne erfaringer om trakassering og overgrep skulle bli en bevegelse med styrke til å endre verden? Metoo gjorde det.

I denne boka er noen av våre fremste feminister samlet. Her er folk som har kjempet på barrikadene i mange tiår, sammen med nye stemmer. Tekstene spenner fra oppgjøret med æreskultur til en hyllest av Spice Girls og hvordan traumer etter seksuelle overgrep setter seg i kroppen. Skribentene forteller om virkeligheten som ledet til metoo, og stiller spørsmål om hva som kommer etter. Dette er en bok full av kvinner som våger å gå inn i ilden, stå der og kjenne etter. Hva vil det si å være kvinne? Hva slags verden kan vi våge å drømme om?

Det har blitt en velskrevet, tankevekkende og fryktløs samling tekst som både henvender seg til erfarne feminister og nysgjerrige ungdommer. Som redaktør Helena Brodtkorb skriver i forordet: Jeg skal overrekke den til datteren min når hun blir gammel nok til a lese den.»

"En frisk, smart og lærerik bok." VG

Til toppen

Andre utgaver

Det skjer nå
Bokmål Ebok 2018
Det skjer nå
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Helena Brodtkorb: