Dikt i samling av Erling Kittelsen (Ebok)
Ebok

Dikt i samling (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.14 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203365607
Kategori: Noveller, lyrikk og drama , Skjønnlitteratur og Noveller, lyrikk og drama
Omtale Dikt i samling
Menneskelig samhandling foregår i stor grad gjennom språket. Erling Kittelsen er en av Norges mest sentrale samtidslyrikere, og hans unike bidrag til norsk litteratur ligger blant annet i måten han går i dialog med eldre kunstformer og tenkemåter på, og hvordan han innlemmer dem i et nåtidig univers. Det handler om å dyrke det fordomsfrie møtet som kunstnerisk sjanger og etablere nye forståelsesformer for fellesskap.

Dikt i samling inkluderer dikt fra tolv av Kittelsens bøker, og viser hans pionerarbeid som lyriker gjennom 50 år. Hver utgivelse er forsynt med en kort, nyskrevet innledning.

«Et ruvende forfatterskap. Etter å ha tilbrakt flere dager med denne samlingen, er inntrykket mitt som leser rett og slett overveldende. Ikke bare er det kvantitet, det er også kvalitet - fra første side til slutt. Den som vil være oppdatert på moderne norsk lyrikk og på en av de største i faget, bør være obs på denne boka.» Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen (Terningkast 6)

«Poesien hans aktiverer et vilt arsenal av kunnskap om alt fra norrøn mytologi til sumeriske skrifter og østlig tenkning, men er forankret i en norsk virkelighet og selvforståelse.» Katrine Heiberg, Morgenbladet

«Nyutgivelsen Dikt i samling inkluderer dikt fra tolv av bøkene hans. Det er gledelig at det nå finnes et kronologisk, håndterbart og oversiktlig ettbindsvolum. Med dette volumet blir det mulig å se linjer i et sentralt forfatterskap som tjener på å leses samlet.» Gunnar Wærness, Vårt Land

Til toppen

Andre utgaver

Dikt i samling
Bokmål Heftet 2021
Dikt i samling
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Erling Kittelsen: