Inderen som syklet til Sverige for kjærligheten (Innbundet)

Forfatter:

, Einar Blomgren (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: New Dehli - Borås
Oversatt av: Blomgren, Einar
ISBN/EAN: 9788202496708
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Inderen som syklet til Sverige for kjærligheten

En utrolig, men sann historie om kjærlighet som overvinner alt

Inderen som syklet til Sverige for kjærligheten er en historie som lærer oss at virkeligheten overgår fantasien, og at kjærligheten overvinner alt. Det som trengs er troen på at det går bra til slutt, en dose stahet og en gammel sykkel.

Pikej blir født fattig og kasteløs på den indiske landsbygda. På kunstskolen i New Dehli lærer han å lage portretter. Hver kveld står han i parken og tegner mennesker for å tjene penger til mat. Pikej har et palmeblad med en påskrevet spådom fra en astrolog:«Din tiltenkte kone skal være musikalsk, eie jungel og være født i Tyrens tegn.» Gjennom hele livet tar han med seg spådommen. En kveld kommer en blond kvinne bort til staffeliet hans. Svenske Lotta er født i tyrens tegn, vil gjerne bli musikklærer, og familien hennes eier litt skog i Sør-Sverige…

Det kunne endt med et kort møte, men ble en fantastisk kjærlighetshistorie takket være en gammel damesykkel av merket Raleigh. Pikej sykler nemlig helt fra New Dehli til Borås. For å treffe Lotta.

Den svenske forfatteren Per J. Andersson er reisejournalist og India-kjenner. Han har bl.a. grunnlagt reisemagasinet Vagabond, og har utgitt flere bøker om India.

Til toppen

En utrolig, fantastisk historie med en lykkelig slutt.
Aftonbladet

Andre utgaver