Livsglede (Innbundet)

en selvbiografi

Forfatter:

Bente Meidell (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 289
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Oversatt av: Meidell, Bente
ISBN/EAN: 9788203198007
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Livsglede

Et innholdsrikt liv på godt og vondt
- endelig mellom to permer!

Endelig er Margit Sandemo klar med sin selvbiografi. Hun har i tjue år svart bestemt nei på forespørsler om å skrive om sitt eget liv. Nå er boken, som mange har ventet på, her.

Første kapittel i Sandemos bemerkelsesverdige liv er som hentet ut av hennes egne slektssagaer: Datter av en svensk adelsdame og dikteren og spillemannen Anders Underdahl som etter sigende var uekte sønn av selveste Bjørnstjerne Bjørnson ...

Dramatiske opplevelser i barndommen gjorde livet hennes vanskelig. Voldtekter og voldtektsforsøk fikk voldsomme konsekvenser. Hun fortalte aldri selv om overgrepene, men flyktet inn i det hun kaller Mørket, en tilstand av fortrengning og hukommelsessvikt. Overgrepene trigget imidlertid en oversanselig kontakt som har vedvart.

Overgrep og dramatikk til tross. Margit Sandemo er født med en ukuelig vilje og optimisme, og hun opplever den dag i dag verden som vakker. I Livsglede forteller hun åpenhjertig om våre usynlige hjelpere og om sin egen hjelper som har støttet og veiledet henne fra hun var jentunge.

Margit Sandemo holder seg uforskammet sprek for alderen. Det skyldes ifølge henne selv en kombinasjon av gode gener, tibetanske riter, en stor dose kosttilskudd, et morsomt yrke og et lyst sinn.

Til nå er rundt 200 bøker kommet fra hennes hånd, og til stor glede for hennes mange lesere har hun ingen planer om å legge ned pennen.

"Margit Sandemo forteller om et eventyrlig liv."
Dagbladet

"Ærlig og heftig fortellerdronning."
Aftenposten

Til toppen

Andre utgaver

Livsglede
Bokmål Heftet 2011

Flere bøker av Margit Sandemo: