Meg, Cheeta (Innbundet)

en selvbiografi

Forfatter:

, H.L.V. Siempre (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 316
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Me, Cheeta
Oversatt av: Siempre, H.L.V.
ISBN/EAN: 9788281690547
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Meg, Cheeta

JEG, CHEETA - EN SELVBIOGRAFI

Etter at han til sin store lettelse ble tatt til fange, og dermed reddet fra den farefulle afrikanske jungelen, debuterte Cheeta i filmen Tarzan the Ape Man (i 1934) sammen med Johnny Weissmuller.

I dag er Cheeta verdens eldste sjimpanse, og en av de siste gjenlevende stjernene fra Hollywoods gullalder. Selv om han fortsatt finner det vanskelig å forsone seg med at han i flere tiår er forbigått under Oscar-utdelingen, nyter han pensjonisttilværelsen i Palm Springs hvor han svinger penselen med stor suksess. Hans bilder vekker oppsikt og representerer en nyskapende retning innen abstrakt kunst kalt ”apeisme”.

Nå har Cheeta heldigvis også tatt pennen fatt, og for første gang forteller han – med egne ord – historien om sitt eventyrlige liv blant de rike og berømte i Hollywood. Forfatteren belyser også de mørkere sidene ved sin berømmelse og skriver åpent om sin mangeårige avhengighet av alkohol og sigarer. Mange av hans tidligere skuespillerkolleger utsettes for nådeløse skildringer, ja så nærgående at hans forlegger så seg nødt til å stryke hele kapitler for å unngå rettslig forfølgelse.

Med sin humor, brutale ærlighet og rørende erindringsbilder tar Cheeta oss med på en sjelden reise tilbake til et tapt Hollywood. Han har rett og slett gitt oss en av vår tids mest storslagne og inspirerende memoarbøker.

”Et litterært mesterstykke.”
                     The Guardian


”Den mest velskrevne selvbiografien til en stjerne jeg noen gang har lest.”
                     Los Angeles Times

Til toppen