Thembalethu (Heftet)

et blomstrende barnehjem

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 128
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230013762
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale Thembalethu
Thembalethu barnehjem i Harding i Sør-Afrika var et sted som handlet om HÅP. Foreldreløse, hjemløse, forsømte, fysisk og psykisk handikappede barn var velkommen og fant nytt håp og et fristed der. Det var på et tidspunkt det mest vellykkede pro.sjekt for de underpriviligerte i Sør-Afrika. Myndighetene ble så begeistret at de ville satse over 100 millioner kroner på å få utviklet stedet maksimalt. Men da ble det plutselig torpedert.

Hvordan kunne det skje at dette hjemmet, bygd i kjærlighet, dedikasjon og hardt arbeid, plutselig i 1990 ble ødelagt gjennom totalt grunnløse påstander? Disse kom nok først bare fra et eller to mennesker, men fikk raskt slik utbredelse og makt at folk en skulle vente først ville spørre etter fakta og bevis, glemte alle prinsipper og lot seg feie med i den store flokken av politi, soldater, journalister, helsepersonell og andre som undergrov og ødela stedet.
Slik fikk de nødstedte barna sitt håp knust, og hundrevis av svarte barn mistet tryggheten de hadde fått i det som var blitt hjemmet deres. Og alle ildsjelene som hadde gitt seg selv til å sørge for disse barna, ble fratatt arbeidet og behandlet nærmest som kriminelle, mens de fortjener vår honnør.
Boka avdekker for første gang hva som egentlig skjedde ved Thembalethu, som hele tiden har blitt skjult bak en løgnaktig framstilling. Hva kan vi lære av denne sanne historie fra virkeligheten?

Til toppen