Hjernen og tarmen (Innbundet)

Om kroppens skjulte samtale

Forfatter:

, Mette-Cathrine Jahr (Oversetter)

Døgnåpen chatte-linje

Enten vi sover eller er våkne, fra vi blir født til vi dør, er hodet og magen på prateren. Lær deg språket deres - og bli belønnet med bedre helse! 

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Mind-Gut Connection. How the Hidden Conversation Within Our Bodies impacts Our Mood, Our Choices, and Our Overall Health
Oversatt av: Jahr, Mette-Cathrine
ISBN/EAN: 9788202531461
Kategori: Familie og helse
Omtale Hjernen og tarmen

Om hva som styrer humøret, magefølelsen og valgene vi tar.

Sommerfugler i magen og forstoppet? Livredd og diaré? Ikke ukjente situasjoner for de fleste av oss. Vi vet at fordøyelsen reagerer på emosjonelle tilstander. Men visste du i hvilken overveldende grad de to snakker sammen – hele tiden, om deg!De fleste som lider av unormale mage- og tarmreaksjoner, har forbløffende nok ingen anelse om at fordøyelsesproblemene deres kan gjenspeile den emosjonelle tilstanden. For tarmens beboere – mikrobene – virker ikke bare på magens og tarmens tilstand, men også på følelsene våre, som glede, sinne, frykt, tristhet, avsky, forakt, skam og skyld, og på vår følsomhet for smerte og sosial omgang. Tarmen styrer til og med intuisjonen og mange av beslutningene vi tar.

Denne boken gir praktiske råd om hvordan du tar vare på tarmfloraen din og dermed styrker magefølelsen og immunforsvaret, får bedre humør og psykisk helse og forebygger alvorlige livsstilssykdommer.

Til toppen

Andre utgaver

Hjernen og tarmen
Bokmål Ebok 2016
Hjernen og tarmen
Bokmål Heftet 2018
Om forfatter Emeran Mayer

Den tyske legen Emeran Mayer, spesialist i gastroenteorologi, er både en ivrig fjellklatrer og en dyktig medprodusent av dokumentarfilmer, som In Search of Balance som formidler et økologisk syn på helse og sykdom. Han er tiltrukket av buddhismens budskap om balanse og medfølelse og har utforsket healingtradisjonene til mange av verdens urbefolkninger samt satt seg inn i kunnskapen til utøvere av kinesisk medisin og ayurveda. Han har alltid hatt som mål å integrere visdommen i disse ikke-vestlige tradisjonene med den moderne vitenskapens oppdagelser.

Til toppen