Tid med maten (Innbundet)

Nyt mer, oppnå mer ro, hold vekten

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202424190
Kategori: Kosthold
Omtale Tid med maten

Få en helt ny opplevelse av et måltid


Kunne du tenke deg å leve sunnere, holde deg biologisk yngre og naturlig slank? I denne boken kombinerer Fedon Lindberg nytelse og helse ved å fokusere på en større bevissthet overfor maten og måten du spiser på, samtidig som du får en rekke nye oppskrifter på fristende retter du kan nyte sammen med dem du er glad i.

I boken får du en enkel, smakfull, middelhavsinspirert og velbalansert tilnærming til det å spise. Det handler om det som kalles mindful eating, det vil si å være oppmerksomt til stede, konsentere deg om det du spiser, og nyte matens rike smaker. Metoden vil kunne revolusjonere måten du forholder deg til måltider på. Oppmerksom spising hjelper deg til å oppnå ro både under og mellom måltidene, det demper stress og du nyter mer mens du spiser.

Tid med maten fanger essensen av middelhavskostens ferskhet og smak, samtidig som den bringer inn elementer fra det asiatiske kjøkkenet. Bokens mer enn 80 retter følger prinsippet om mye smak og friskhet uten usunn bearbeidelse. Disse smakfulle, sunne rettene vil glede enhver gane uten å belaste vekten eller helsen.


Ikke bare hva og hvor mye, men også hvordan du spiser
Altfor ofte sluker vi maten uten å smake skikkelig, uten å registrere om og når vi blir mette, forklarer Fedon, og understreker at dermed får ikke hjernen registrert hvor mye vi har spist og vi fortsetter å spise selv om vi egentlig har spist nok. Resultatet er overspising og stinnhetsfølelse, mens fordøyelsen lider. Ikke bare hva og hvor mye, men også hvordan du spiser, er avgjørende for livskvalitet, sykdomsforebygging og naturlig vekt. Spiser du fort, blir du lettere overvektig. Er du mer til stede når du spiser, og bruker mer tid på måltidene, er det mer sannsynlig at du velger sunnere mat og unngår å overspise. Som en bonus behøver du aldri igjen å gå på slankekur, fordi du nyter maten med alle sanser og får - hvor rart det enn kan høres - en roligere hverdag også utenom måltidene. Når stresset reduseres, kan fordøyelsen fungere på en optimal måte.

 

Middelhavskosten stadig like aktuell
Havets bris, de hvite sandstrendene og den historiske kulturarven er ikke de eneste grunnene til at svært mange av oss er tiltrukket av den sunne livsstilen fra landene ved Middelhavet. Saftige, solmodne tomater, kremet fetaost, olivenolje med sin kraftige peppersmak, duften av vill oregano og andre forfriskende krydder frister smaksløkene og tilfredsstiller våre drømmer og lengsler.

I forordet understreker Fedon nok en gang at Smartkarbo - middelhavskosten - er det best dokumenterte kostholdet når det gjelder helsefremmende og livsforlengende egenskaper. Forskningsdata fra de siste 50 årene viser at mennesker som bor i landene rundt Middelhavet tradisjonelt lever lenger og har lavere nivåer av hjerte- og karsykdommer, overvekt og visse typer kreft.

Bygdefolket rundt Middelhavet opprettholder også en dyp forbindelse med naturen. De samles fortsatt til familiemåltider rundt bordet, og de har en enkel og upretensiøs livsstil. Tradisjonelle matvaner fra middelhavsland inkluderer solide mengder grønnsaker og bra med nøtter, belgfrukter, rotfrukter, urter, krydder, yoghurt og fisk - superheltene man kan finne i hjertet av det sunne hjem, kjøkkenet. Det handler om å nyte sesongens friske råvarer satt sammen for å danne en god balanse, sammen med dem du er glad i.

Mer enn 80 helsebringende og herlige oppskrifter!

. LINDBERG er lege og spesialist i indremedisin. Han har i løpet av sin over 28 år lange karriere opparbeidet seg en solid erfaring om hvordan mat og ernæring kan brukes som effektiv medisin ved behandling av overvekt, diabetes og andre livsstilsrelaterte sykdommer. Han har skrevet mange bøker om dette emnet, og flere av dem er utgitt på 14 språk og i 21 land.

I 1999 startet Fedon den første tverrfaglige spesialklinikken for behandling av fedme i Norge. Siden klinikken ble etablert, har den opparbeidet en betydelig spisskompetanse innen utredning, behandling, oppfølging og sekundærforebygging av livsstilsrelaterte sykdommer. I dag finner du slike klinikker i Oslo, Bergen, Stavanger og Arendal. Klinikken i Oslo har alene behandlet mer enn 20 000 passienter og utfører ca. 6000 konsultasjoner årlig.

Til toppen

Flere bøker av Fedon Alexander Lindberg:

Om forfatter Fedon Alexander Lindberg

Fedon A. Lindberg er lege og spesialist i indremedisin. Han har i løpet av sin over 28 år lange karriere opparbeidet seg en solid erfaring om hvordan mat og ernæring kan brukes som effektiv medisin ved behandling av overvekt, diabetes og andre livsstilsrelaterte sykdommer. Han har skrevet mange bøker om dette emnet, og flere av dem er utgitt på 14 språk og i 21 land.

I 1999 startet Fedon den første tverrfaglige spesialklinikken for behandling av fedme i Norge. Siden klinikken ble etablert, har den opparbeidet en betydelig spisskompetanse innen utredning, behandling, oppfølging og sekundærforebygging av livsstilsrelaterte sykdommer.

I dag finner du slike klinikker i Oslo, Bergen, Stavanger og Arendal. Klinikken i Oslo har alene behandlet mer enn 20 000 passienter og utfører ca. 6000 konsultasjoner årlig.

Til toppen