D-Dagen (Innbundet)

Slaget om Normandie

Forfatter:

, Jorunn og Arne-Carsten Carlsen (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 640
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: D-Day
Oversatt av: Carlsen, Jorunn og Arne-Carsten
ISBN/EAN: 9788202297060
Kategori: Historie
Omtale D-Dagen

Den 6. juni 1944 iverksatte de allierte invasjonen av Normandie i det som har blitt stående som den største amfibiske operasjonen noensinne. Den verdenskjente historikeren Antony Beevor skildrer invasjonen og gir et levende bilde av både krigens virkelighet på slagmarken og stormaktspillet.

Til toppen

Andre utgaver

D-Dagen
Bokmål Lydbok-CD 2009
D-Dagen
Bokmål Heftet 2010
D-Dagen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010

Flere bøker av Antony Beevor:

Om forfatter Antony Beevor

Antony Beevor er født i 1946 og er utdannet ved Winchester og Sandhurst, der han hadde den berømte forfatteren og krigshistorikeren John Keegan som lærer. Beevor har tjenestegjort i den britiske arméen i England og Tyskland og var offiser i regimentet 11th Hussars i årene 1967- 70. Han forlot imidlertid militærlivet for å vie seg til historiestudier og sitt forfatterskap. Antony Beevor følger opp en solid familietradisjon ettersom hans mor og bestefar også skrev bøker.

Antony Beevor debuterte som krigshistoriker i 1982 med The Spanish Civil War.

I 2003 fikk Beevor den første Longman-History Today Trustees' Award. Beevor er for tiden styreleder for Society of Authors og The London Library. Han er også gjesteprofessor ved School of History, Classics and Archaeology ved Birkbeck College, University of London.

Beevor bor med sin kone og sine to barn i en stille gate i Fulham vest i London. I tillegg har han et hus ikke langt fra Canterbury, dit han trekker seg tilbake når han er inne i sine hardeste skriveperioder.

Til toppen