Morfar, Hitler og jeg (Heftet)

Serie: Aschehoug dokumentar 

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 259
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788203295126
Kategori: Historie
Omtale Morfar, Hitler og jeg
Ida Jackson er barnebarnet til Per Pedersen Tjøstland - SS-mann, frontkjemper og redaktør for den nasjonalsosialistiske ukeavisen Germaneren. Hun fikk vite om morfarens bakgrunn ved en tilfeldighet.

"Morfar, Hitler og jeg" handler om hvordan hun måtte se familien sin - og seg selv - i et helt nytt lys. Hun lar leseren bli med på en reise inn i det ideologiske universet til Germanske SS Norge, kanskje den mest ekstreme organisasjonen i norgeshistorien. Forfatteren bruker det personlige for å formidle norsk krigshistorie på en ny måte. Og hun bruker møtet med fortidens ekstremisme for å forstå ekstreme strømninger i dag.

"Jeg er født i et Norge der krigen er et tema for actionfilmer, dataspill og humorprogrammer, der nazisme er synonymt med Caps Lock-misbrukende tapere i Dagbladets kommentarfelt. Jeg har vokst opp i en tid da krigen var et eventyr der alles besteforeldre var helter. Bortsett fra mine, viste det seg. En liten Wikipedia-artikkel avslørte at jeg ikke var etterkommer etter en «god nordmann»."

Til toppen

Andre utgaver

Morfar, Hitler og jeg
Bokmål Ebok 2014
Morfar, Hitler og jeg
Bokmål Lydbok-CD 2014
Morfar, Hitler og jeg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014

Flere bøker av Ida Jackson:

Bøker i serien