Norsk kunstårbok 2015 = Norwegian art yearbook 2015 : a comprehensive outlook on today's Norwegian art (Heftet)

Forfatter:

og , Peter Cripps (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 149
Forlag: Pax
Språk: Flerspråklig , Nynorsk , Bokmål / Engelsk
Oversatt av: Cripps, Peter
ISBN/EAN: 9788253038155
Kategori: Kunst og kultur
Omtale Norsk kunstårbok 2015 = Norwegian art yearbook 2015 : a comprehensive outlook on today's Norwegian art
Norsk kunstårbok er den eneste årlige bokutgivelsen om norsk kunstliv. Gjennom spesialbestilte artikler, intervjuer og presentasjoner av utvalgte kunstnere og utstillinger gir den et bredt bilde av norsk samtidskunst. Årets utgave har tema kunstutdanning og kunst som forskning. Gjennom en rekke artikler ser boken på kunstutdanning før og nå, samt diskuterer kunstnerisk forskning som idé og praksis.

Simen Joachim Helsvig skriver om samtidig kunstutdanning i lys av Bolognaprosessen, entreprenørisering og vekslende kunstpedagogiske idealer, mens Åse Markussen forteller historien om kunstakademienes utvikling fra renessansen og fram til i dag. Gertrud Sandqvist skriver om kunst og forskning ut fra et teoretisk og praktisk perspektiv, mens Maria Horvei undersøker det tredje nivået i norsk kunstutdanning i en bredt anlagt artikkel om stipendiatprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid.

Boken inneholder også en samtale med kunstnerne Are Mokkelbost og Toril Johannessen og et sjeldent intervju med kunstneren Ida Ekblad, der hun snakker med Kåre Bulie om sin kunstneriske praksis og om en internasjonal karriere som er unik i sin generasjon. Boken er gjennomillustrert, og alle tekster er både på norsk og engelsk.

Til toppen