Mayaprofetiene 2012 (Innbundet)

Forfatter:

, Kari Kahrs (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 160
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Mayan Prophecy 2012
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202304249
Kategori: Astrologi
Omtale Mayaprofetiene 2012

Mayaenes langtidskalender fra 3114 f.Kr. varsler verdens undergang samtidig med at den selv slutter, 21.12.2012. Men hva som menes med undergang hersker det ulike meninger om: apokalypse eller global bevissthetsoppvåkning? Boken forteller deg hva mayafolket mener kan skje. 

Mayaer er et indianerfolk i det sydlige Mexico og det nordlige Mellom-Amerika med en 3 000-årig historie.  Mayaene er den største av de gamle kulturene i Mellom-Amerika.  Mayaene dannet aldri noe sammenhengende rike, men en rekke uavhengige bystater som kontrollerte befolkningen omkring. Selve byene var store tempelanlegg. Et lite toppsjikt av prester og adel hersket over bøndene, som bodde i hytter ute på rismarkene.

Mayakulturen nådde sitt klimaks under den såkalte klassiske epoken fra 250 til 900 e.Kr. Perioden, som er kalt «Det gamle riket», var preget av intens aktivitet innen religion, vitenskap og arkitektur. Mayaene var dyktige i astronomi og matematikk og hadde et utviklet kalendersystem (365 1/4 dager i året). Maya-matematikken brukte begrepet null, og maya-kalenderen var mer nøyaktig enn den gregorianske. Prestenes astronomiske observasjoner, som ble foretatt med det blotte øye, hadde en utrolig presisjon. Skriften var også avansert. Først i de senere årene har denne skriften blitt tolket.

Til toppen