Drapet på kommandanten (Innbundet)

Bok 2

Forfatter:

Ika Kaminka (Oversetter) Yngve Johan Larsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 430
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
Originaltittel: Kishidanchogoroshi
Oversatt av: Kaminka, Ika og Larsen, Yngve Johan
ISBN/EAN: 9788253040844
Kategori: Romaner
Omtale Drapet på kommandanten
Den 36-årige portrettmaleren er fullstendig oppslukt av maleriet «Mordet på kommandanten». Funnet av maleriet har åpnet en revne i virkeligheten, og en rekke surrealistiske hendelser inntreffer. Bjellene ringler atter en gang fra det dype hullet i skogen, og ideen som materialiserte seg i bok 1, gir portrettmaleren flere ledetråder. Han må nå våge seg ut på en reise til en underverden med illevarslende dobbeltmetaforer. Men hvorfor hjemsøkes tankene og drømmene hans stadig av ekskonen Yuzu? Og hva med lillesøsteren Komi, hvis stemme kaller på ham fra de dødes rike? Et attentatforsøk i Wien etter andre verdenskrig synes også å spille en rolle, og den navnløse hovedpersonen er nødt til å fullende sirkelen. Alt ser ut til å henge sammen på tvers av tid og rom i Murakamis nye storverk om kjærlighet og ensomhet, krig og kunst. Underveis hylles yndlingsforfatterne Scott Fitzgerald, Raymond Chandler, Fjodor Dostojevskij, Franz Kafka og Marcel Proust.

Til toppen

Befriende fantasirik. Murakami har denne helt egne evnen til å skape uforglemmelige scener og forbindelser mellom verdener.
Gabriel M. Vosgraff Moro, VG

Andre utgaver

Drapet på kommandanten
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Haruki Murakami:

Anmeldelser Drapet på kommandanten

Befriende fantasirik. Murakami har denne helt egne evnen til å skape uforglemmelige scener og forbindelser mellom verdener.
Gabriel M. Vosgraff Moro, VG (terningkast 5)

Til toppen