En amerikansk slaves liv (Innbundet)

selvbiografi

Forfatter:

Frode J. Riopelle (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 164
Forlag: Vidarforlaget
Språk: Bokmål
Originaltittel: Narrative of the life of Frederick Douglass, an American slave
Oversatt av: Riopelle, Frode J.
ISBN/EAN: 9788279902959
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale En amerikansk slaves liv
En amerikansk slaves liv er et enestående portrett av borgerrettighets.aktivisten og statsmannen Frederick Douglass som barn og ung mann. Den autentiske førstehåndsberetningen gir et direkte og usminket inn.blikk i Sør.statenes nedverdigende og brutale slaveri. Biografien dekker perioden fra Douglass ble født, sannsynligvis i 1818, på en plantasje i Maryland, frem til 1838 da han la slaveriet bak seg og først rømte til New York og siden til New Bedford i Massachusetts.

Boken ble første gang utgitt av Massa.chusetts Anti-Slavery Society i Boston i 1845. Det var sju år før Harriet Beecher Stowe skrev den popu.lære anti.slaveriromanen Onkel Toms hytte, og seksten år før den amerikanske borgerkrigen brøt ut. I løpet av årene før borgerkrigen solgte boka i over 30 000 eksemplarer og ble et uvurderlig verktøy for abolisjonister, og ikke minst en sentral inspirasjons- og informasjons.kilde for Stowes tidobbelt så populære roman.

En amerikansk slaves liv ble grunnsteinen i en litterær og politisk karriere som på den tida aldri hadde sett sin like blant svarte i Vesten.

Til toppen

Andre utgaver

En amerikansk slaves liv
Bokmål Ebok 2015